Met een Credit memo maak je een document aan waarin een bedrag beschreven staat dat de klant terug moet krijgen. Dit kan toegepast worden op een aankoop, of teruggegeven worden aan de klant. Je kunt een credit memo printen per order, maar ook voor meerdere orders tegelijk. Voor dat deze geprint kan worden, moet hij eerst worden aangemaakt.

1. Ga naar Verkopen -> Bestellingen
  2. Kies de gewenste order uit de lijst en klik hierop
  3. Klik rechtsboven op de Credietmemo knop

De nieuwe credit memo pagina lijkt op de voltooide bestelling pagina.

• Als het product terug naar de voorraad moet, selecteer "Keer terug naar voorraad"
  • Als het product niet terug hoeft, laat je deze uitgevinkt

• In het vak "Aantal om restitutie te geven" geef je een bepaalde hoeveelheid aan waarvoor de restitutie geldt.
  • In het vak "Aantal om restitutie te geven" zet je de hoeveelheid op '0' als er voor dat product geen restitutie geldt
  • Klik op "Update Qty's" om het eindbedrag te hercalculeren

• In het vak "Terugbetalen Verzendkosten" kun je het bedrag invullen dat je wilt teruggeven voor de verzendkosten
  • In het vak "Aanpassingsbetaling" kun je een bedrag invoeren wat nog bovenop de reeds gegeven restitutie komt. De opgetelde bedragen kunnen niet hoger zijn dan het in eerste instantie verschuldigde bedrag van de klant.
  • In het vak "Aanpassingstoeslag" kun je een bedrag invullen dat van de restitutie wordt afgetrokken voor bijvoorbeeld administratiekosten, verzending of belasting.