De eerste stappen voor de invoer van een configureerbaar product zijn hetzelfde als bij simpele producten. Kies bij de productinstelling voor de juiste attributenset en configureerbaar product.

Daarna:

-Selecteer de attributen die instelbaar moeten zijn aan de voorkant

-Vul de gegevens in als bij de simpele producten en in het laatste tabje gerelateerde producten kunnen er simpele producten toegevoegd worden voor het configureerbaar product.