1. Klik eerst op ‘Catalogus’ en daarna op ‘Categorieën’.

2. Klik op één van de hoofdcategorieën en vervolgens op het blokje ‘Subcategorie toevoegen’ om een nieuw subcategorie aan te maken.

• Vervolgens kun je het winkelaanzicht (bij het gedeelte 'Scope') kiezen waar je de subcategorie zichtbaar wil hebben.

3. Als eerst kun je de categorie naam en de categorie code invullen.

• Je kunt de subcategorie in- of uitschakelen door op de knop 'Categorie inschakelen' te drukken.
    • Vervolgens kun je bij de knop 'Weergeven in menu' drukken om de subcategorie weer te geven in de menu.

• Als tweede kun je bij inhoud een afbeelding als thumbnail uploaden, categorie afbeelding uploaden of selecteren vanuit de galerij , omschrijving invullen en een CMS blok toevoegen.

• Als derde kun je bij weergave-instellingen een weergavemodus, beschikbare productlijst sorteeropties, standaard product lijst sorteeropties selecteren en een gelaagde navigatie prijs stap invullen.
    • Om de standaardinstelling voor 'Beschikbare productlijst sorteeropties', 'Standaard productlijst sorteeropties' en 'Gelaagde navigatie prijs stap' te wijzigen kun je het selectievakje 'Gebruik al' en 'Gebruik configuratieinstellingen' uitschakelen.

• Vervolgens kun je de knop 'Anker' op Ja zetten als je de gelaagde navigatie (layered navigation) wil tonen.

• Als vierde kun je bij zoekmachine-optimalisatie (SEO) een URL sleutel, meta titel, meta-keywords, meta-omschrijving invullen.
    • Zoekmachineoptimalisatie specificeert de URL-sleutel en metagegevensvelden die door zoekmachines worden gebruikt om de categorie te indexeren.

• Als vijfde kun je bij producten in categorie de producten voor deze categorie toevoegen.
    • Er verschijnt nu een tabel met bovenaan een zoekfunctie. Door in de eerste kolom te kiezen voor ‘Elke’ en op de knop 'Zoek' te drukken verschijnen alle producten die in de webshop aanwezig zijn.

• Vink de producten aan die weergeven moeten worden in deze categorie.

4. Tenslotte klik je na het toevoegen van de producten op het oranje blokje 'Opslaan'.