In Magento 2 wordt een product met één artikelnummer en zonder varianten, een simpel product genoemd. Een simpel product wordt gebruikt in combinatie met gegroepeerde, bundel- en configureerbare producten.

1. Klik eerst op 'Catalog' en daarna op 'Products'.

2. Klik rechts bovenaan op het oranje blokje 'Add Product' en vervolgens op 'Simple Productom een nieuw simpel product aan te maken.

3. Als eerste kun je de naam (Product Name), het product nummer (SKU) en de prijs (Price) invullen. Bij 'Attribute Set' kun je een attribuutset selecteren.

• Vervolgens kun je het winkelaanzicht (bij het gedeelte 'Scope') kiezen waar je het product zichtbaar wil hebben.
  • Daarna activeer je het product door op de knop 'Enable Product' te drukken.

• Als tweede kun je de voorraad status (Stock Status) 'In Stock' selecteren, de categorieën (Categories) die van toepassing zijn voor het product kiezen, de zichtbaarheid (Visibility) 'Catalog, Search' selecteren en de hoeveelheid (Quantity) invullen.

• Als derde kun je bij 'Content' de beschrijving en een korte beschrijving van het product invullen.

• Als laatste kun je bij 'Images And Videos' afbeeldingen toevoegen via jouw computer door op 'Browse to find or drag image here' te klikken.

4. Klik op het oranje blokje 'Save' bovenaan en dat was het!

Verwante artikelen:

In het artikel "Hoe voeg ik een gegroepeerd product toe in Magento 2?" gaan wij verder met het uitleggen van gegroepeerde producten toevoegen.

In het artikel "Hoe maak ik een attribuut als filter zichtbaar op de categoriepagina?" gaan wij verder met het uitleggen van attributen als filter zichtbaar maken.

In het artikel "Hoe maak ik een productattribuut zichtbaar op de productpagina?" gaan wij verder met het uitleggen van productkenmerken zichtbaar maken.