Het proces voor het maken van een widget is voor elk type bijna hetzelfde. Je kunt het eerste deel van de instructies volgen en vervolgens het laatste deel voor een specifieke type widget voltooien.

1. Klik op 'Content' en dan op 'Widgets' (onder het 'Elements' gedeelte).

2. Vervolgens klik je rechtsboven op het blokje 'Add Widget'. Daarna kun je deze stappen hieronder volgen:

• In het tabblad 'Settings' kun je kiezen welk type widget je wilt maken (bij 'Type').
  • Kies het thema die je wil instellen bij het 'Design Theme' gedeelte en klik dan op 'Continue'.

3. Klik op het eerste tabblad 'Storefront Properties'  en daarna kun je het volgende doen:

• Bij het 'Widget Title' veld kun je een titel voor interne verwijzing invoeren.
  • Selecteer jouw winkelaanzicht bij het 'Assign to Store Views' gedeelte of kies 'All Store Views' om alle winkelaanzichten te selecteren.
    • Opmerking: om er meer dan één winkelaanzicht te selecteren, houd je de Ctrl-toets ingedrukt en klik je op de opties die je wilt.
  • Voer een nummer in het 'Sort Order' veld om de volgorde van het blok te bepalen als het op dezelfde locatie verschijnt als andere inhoudselementen. De toppositie is nul (0).

4.  Om te kiezen waar het naartoe gaat, kun je deze volgende stappen nemen:

Bij het 'Layout Updates' gedeelte (net onder 'Sort Order') kun je op het blokje 'Add Layout Update' klikken.

• Stel je weergave in bij het 'Display On' gedeelte om het type pagina te kiezen.
  • Kies bij 'Container' de gewenste container waar je de widget ingeladen wil hebben.
    • Als de widget een link is, kun je een 'Template' opzetten door een van het volgende te doen:
      • Block Template: formatteert de inhoud, zodat deze als zelfstandige eenheid op de pagina geplaatst kan worden.
      • Inline Template: formatteert de inhoud, zodat deze in andere inhoud kan worden geplaatst. Bijvoorbeeld: een link die in een alinea met tekst komt.

5. De opties voor elk type widget zijn iets anders, maar het proces is in wezen hetzelfde. Het volgende voorbeeld toont de productlijst voor een specifieke categorie met pagina besturingen.

•  In het paneel aan je linkerkant kun je het 'Widget Options'tabblad kiezen (bij het tweede tabblad).
    • Kies bij 'Display Type' voor 'All products' (Alle producten) of 'New products' (nieuwe producten).
    • Zet 'Display Page Control' op 'Ja'.
      • Voer het aantal producten per pagina in bij het 'Number of Products per Page' gedeelte en het totale aantal weer te geven producten bij het 'Number of Products to Display' gedeelte.

6. Wanneer je klaar bent, klik op het 'Save' blokje.
Opmerking: Volg daarna, als dit getoond wordt, de gevraagde instructies bovenaan het scherm om de cache, als nodig bij te werken.