1. Klik eerst op Catalogi en daarna op Categorieën.

2. Klik opaan de rechterkant van een bestaande categorie en selecteer 'Nieuwe categorie ervoor' (of erna) om een nieuw categorie aan te maken.

• Vervolgens vul je de naam in van de categorie en klik je op het blauwe vinkje.

3.  Klik opaan de rechterkant van de categorie en daarna op 'Bewerken'.

• Als eerste kun je bij algemeen de naam, het categorietype 'Categorie' selecteren en daarna activeer je de categorie door op de knop 'Categorie is actief' te drukken

• Als tweede kun je bij toewijzing lay-out op de knop 'Lay-out toewijzen' drukken om een lay-out te koppelen of op 'Nieuwe lay-out aanmaken' drukken om een nieuw lay-out aan te maken.

• Als derde kun je bij menu-instellingen een schermafbeelding toevoegen via jouw computer door op het blok 'Bestanden uploaden' te klikken. Of als je afbeeldingen al hebt staan in de media van Shopware 6 kun je op het blok 'Media openen' klikken en een afbeelding selecteren.

• Als vierde kun je bij toewijzing product een product zoeken en toewijzen door op het pijltje te klikken of de naam van een product intypen.
    • De producten verschijnen onderaan in een raster.

• Als vijfde kun je bij SEO de meta titel, de meta beschrijving en de sleutelwoorden invullen.

• Als laatste kun je bij canonical URLs een verkoopkanal (winkelaanzicht) selecteren en een SEO-pad (URL-pad) invullen.

•  Tip: bij het SEO-pad vul je de naam van de categorie in (hoe korter het SEO-pad, hoe beter). Als voorbeeld hebben wij de categorie naam "Test" dan vullen wij "test" in.

4. Tenslotte klik je op het blauwe blokje "Opslaan" en dat was het!