In Shopware 6 kun je instellen of een product wel of niet op een verkoopkanaal vertoond wordt, dit wordt de zichtbaarheid genoemd.

Tip: wij adviseren je eerst om het artikel ‘’Hoe voeg ik een product toe in Shopware 6? te lezen. De reden daarvoor is dat je een product nodig hebt die al toegevoegd is in je webshop. Als je een product hebt die al toegevoegd is, kun je deze tip negeren.

1. Klik eerst op Catalogi en daarna op Producten

2. Vervolgens klik je op een product en scrol beneden naar het gedeelte "Toewijzing".

• Hier kun je een categorie (of meerdere categorieën) en het zichtbaarheid selecteren. Bij het ''Categorie'' gedeelte kun je zoveel mogelijk categorieën kiezen die van toepassing zijn voor het product en bij het ‘’Zichtbaarheid’’ gedeelte kun je de webshop(s) selecteren om het product zichtbaar te maken op de webshop(s).

Hierna klik je op ''Geavanceerde zichtbaarheid configureren".

3. Daarna krijg je een pop-up met de naam ''Zichtbaarheid per verkoopkanaal bepalen''

• Je kunt hier kiezen of je het product wil verbergen, alleen in de zoekresultaten zichtbaar maken of overal zichtbaar maken in één of meerdere verkoopkanalen (webshops). Nadat je een optie hebt geselecteerd, klik op het blok ''Toepassen'' om de wijzigingen toe te passen.

4. Tenslotte klik je op het blauwe blokje bovenaan ''Opslaan'' en dat was het!