Volg deze instructies om korting (aangepaste prijs) te geven op een selectie van producten gebaseerd op één of meerdere voorwaarden. Catalogus prijsregels worden toegepast voordat een product aan het winkelmandje is toegevoegd (zonder kortingscode).

1. Klik op Marketing en daarna op Catalogus Prijsregel.

2. Klik rechtsboven op het oranje blokje 'Voeg nieuwe regel toe'.

•  Als eerste kun je bij 'Regel Informatie' het volgende doen:
    • De regel naam en de omschrijving invullen.

• De websites* en de klantengroepen* kiezen.

*Tip: om meerdere groepen of websites te kiezen, houd je de Ctrl-toets (Windows) of de Command-toets (Mac) ingedrukt en klik je op elke optie.

• Een begin- en einddatum (bij Van en Aan) waarop de prijsregel actief moet zijn (het is niet verplicht om deze twee velden in te vullen, maar dan is de regel altijd actief) en bij Prioriteit kun je de prioriteit van deze regel in relatie tot andere regels invullen (waarvan 1 de hoogste is).

• Vervolgens kun je de prijsregel activeren door op de knop 'Actief' te drukken.

3. Als tweede kun je bij 'Voorwaarden' een filter maken op basis van attributen en categorieën waarop de kortingsregel van toepassing is (als je de korting wil toepassen op alle producten laat dit dan leeg).

• Als voorbeeld gaan we een 10% korting regel toevoegen voor alle producten in de attributen set 'Default'.
    Dit werkt als volgt:

• Klik op het groene plusje en kies de conditie 'Attributenset'.

• Vervolgens klik je 'is' om een optie te selecteren.

• Als voorbeeld gaan we "is" selecteren.

• Klik op de puntjes (achter 'is') om een attributenset te selecteren en de voorwaarde is nu aangemaakt.

4. Als derde kun je bij ‘Acties’ invullen wat er moet gebeuren met de producten (in de attributenset Default) die voldoen aan de voorwaarden. In ons voorbeeld: het geven van 10% korting.

• Als eerste kun je bij Toepassen een keuze maken uit de volgende vier opties:

Toepassen als percentage van origineelEen percentage van de standaard prijs afhalen.
Toepassen als vast bedragEen vast bedrag van de standaard prijs afhalen.
Pas de uiteindelijke prijs aan van dit percentagePas de prijs aan met het opgegeven percentage op basis van van de standaard prijs.
Aanpassen van de definitieve prijs naar kortingswaardeMaak de prijs een vaste prijs.

• Als tweede kun je bij Korting het kortingsbedrag invullen. In ons voorbeeld dus 10.

• Als derde kun je bij Volgende regels negeren voor 'Ja' kiezen om te voorkomen dat het systeem meerdere kortingen of prijsregels op hetzelfde product toepast.

5. Tenslotte klik je op "Opslaan en toepassen'' om de regel toe te passen.