Sinds latere versies van Magento is het verplicht om 2 factor authenticatie in te stellen wanneer je wilt inloggen in het administrator gedeelte van Magento vanwege beveiligingsredenen. 2 factor authenticatie houdt in dat je naast een regulier wachtwoord ook een andere manier van authenticatie nodig hebt, in dit geval een extra code op een ander apparaat.

Hieronder een stap voor stap handleiding hoe je dit kunt instellen:

1. Download de Google Authenticator applicatie

Je hebt de Google authenticator app (of een gelijkwaardige app zoals Authy) nodig op je telefoon. Met deze app kun je later een QR code scannen en krijg je een unieke code terug.

1. De QR-code scannen

Nadat de Google Authenticator app is geïnstalleerd kun je je unieke code ophalen. Dit doe je door op de reguliere manier in te loggen in het administrator gedeelte van Magento.

Wanneer 2 factor authenticatie nog niet is ingesteld op je account, dan krijg je hiervan een melding waarin staat dat je een e-mail ontvangt om 2 factor authenticatie in te stellen. Open deze e-mail en druk op de link in de e-mail. Bij het openen van de link krijg je een QR-code te zien. Open nu de Google Authenticator app en druk op het plusje (+) in de app en selecteer ‘QR-code scannen’. Scan met je telefoon de QR-code die op het scherm te zien is.

De Google Authenticator app geeft je nu een code terug die je in Magento dient in te voeren ter verificatie. De code is voor 20 seconde geldig, daarna dient de nieuwe code ingevoerd te worden. Hiermee is 2 factor authenticatie geactiveerd op je account.

Let op, de QR-code is uniek per gebruiker en dient niet gedeeld te worden met anderen.

1. Inloggen in Magento

Nu je 2 factor authenticatie hebt ingesteld kun je inloggen in Magento. Log in op de reguliere inlogpagina middels je gebruikersnaam en wachtwoord. Na het correct invoeren van deze gegevens vraagt Magento om je 2 factor code in te voeren. Deze code kun je in de Google Authenticator app op jouw ingestelde apparaat ophalen. Ook deze code is maar 20 seconde geldig. Na het succesvol invoeren en bevestigen van de code wordt je ingelogd in Magento.