1. Ga naar Winkels --> Configuratie en selecteer het winkelzicht of website waarin je de verzending wilt configureren

2. Ga vervolgens in de configuratie naar Verkopen --> Verzending --> Tarieven Prijstabel.

3. Schakel de verzendmethode in door het vinkje Gebruik systeemwaarde uit te zetten en de drop-down op Ja te zetten. Je kunt hier ook de andere instellingen wijzigen zoals de naam. De conditie wordt meestal gebruikt in de vorm van Prijs versus bestemming. In deze handleiding maken we daar ook gebruik van.

4. Exporteer de CSV en open deze in een spreadsheet bewerken zoals Google sheets of Microsoft Excel.

5. In het CSV bestand geef je aan hoeveel verzendkosten er gelden voor welke landen en vanaf welk bedrag. De landen zijn afgekort in letters van 3, bijvoorbeeld Nederland is NLD. Het sterretje (*) wordt gebruikt om aan te geven dat het voor alle geldt. Hieronder een voorbeeld:

- Verzendkosten van 6,75 voor bestellingen onder de 50 euro voor bezorging in Nederland

- Gratis verzending voor bestellingen boven de 50 euro voor bezorging in Nederland

- Levering in overige landen is altijd 19,50.

Land,Provincie,Postcode,"Subtotaal  bestelling (en hierboven)",Verzendkosten
NLD,*,*,0.00,6.75
NLD,*,*,50.00,0.00
*,*,*,0.00,19.50

Je CSV sla je op nadat je er mee klaar bent.

6. In Magento importeer je je CSV bestand bij hetzelfde tabje als waar je eerder zat. Vervolgens sla je de wijzigingen op en werkt je prijstabel naar behoren.