De footer bestaat uit een viertal blokken die zelf invulbaar en aanpasbaar zijn.

De volgende onderdelen staan vaak in de footer:

Bedrijfsinformatie

Algemene informatie

Over ons

Nieuwsbrief inschrijving

Om de inhoud van deze blokken aan te kunnen passen ga je als beheerder via het linkermenu naar Inhoud -> Blokken (onder elementen)

Daarna zijn de blokken met de volgende identifiers aan te passen:

footer-custom-block: Hierin staan de blokken met bedrijfsinformatie, algemene informatie en over ons

footer-newsletter-text: Hierin staat de tekst voor de inschrijving van de nieuwsbrief

Het kan zijn dat je meerdere blokken met dezelfde identifier ziet, dan is het waarschijnlijk dat je meerdere websites en/of talen hebt. Bij het winkelaanzicht zie je voor welke website dit van toepassing is.

Je kunt de bloktitel van een blok gerust aanpassen om hem voor jou herkenbaarder te maken. Het wordt afgeraden de identifier aan te passen, dit is de identifier waarop het blok wordt aangeroepen op de pagina's.

Toevoegen van links:

Wij raden ten zeerste aan dat diegene die de webshop in beheer neemt ook basiskennis van html heeft. Er zijn veel (online) cursussen en training te volgen wat al snel genoeg informatie biedt om de meeste aanpassingen zelf gemakkelijk te kunnen doen.

Het kopje met algemene informatie wordt vaak gebruikt om te linken naar specifieke informatieve pagina's. In dit blok horen links als volgt te staan:

<li><a href="#">Link 1</a></li>

<li><a href="#">Link 2</a></li>

<li><a href="#">Link 3</a></li>

<li><a href="#">Link 4</a></li>

Waar het hekje (#) staat, kun je het specifieke deel van je pagina-url invullen.
Voorbeeld: op mijn website, www.ecomwise.com heb ik een pagina die 'Leveringsvoorwaarden' heet. De volledige URL is dan https://www.ecomwise.com/leveringsvoorwaarden

In dit geval hoeft alleen 'leveringsvoorwaarden ingevuld te worden, zonder de hele URL over te nemen. Magento herkent het specifieke deel, en het voorkomt dat wanneer je bijvoorbeeld je URL wijzigt dat al deze links vervangen moeten worden. Het ziet er daarna zo uit:

<li><a href="leveringsvoorwaarden">Leveringsvoorwaarden</a></li>

<li><a href="#">Link 2</a></li>

<li><a href="#">Link 3</a></li>

<li><a href="#">Link 4</a></li>