Om ervoor te zorgen dat je webshop goed gevonden kan worden kun je in Magento de 'Index en/of Follow' configureren. Hieronder heb je de stappen die je kunt nemen:

1. Klik op 'Content' en dan op 'Configuration' (onder het 'Design' kopje).

2. Klik op 'Edit' bij de eerste rij met een website.

3. Ga hierna naar het kopje 'Search Engine Robots'.
Hier kun je een optie kiezen bij 'Default Robots'. Na je selectie gemaakt te hebben klik je op het blokje 'Save Configuration' om jouw wijzigingen op te slaan.

Hieronder staat uitgelegd wat welke optie doet:

INDEX, FOLLOWInstrueert web crawlers om de site te indexeren en later terug te komen om te checken voor wijzigingen.
NOINDEX, FOLLOWInstrueert web crawlers om de site niet te indexeren, maar later terug te komen om te checken voor wijzigingen
INDEX, NOFOLLOWInstrueert web crawlers om de site eenmalig te indexeren, maar niet te checken voor wijzigingen.
NOINDEX, NOFOLLOWInstrueert web crawlers om de site niet te indexeren en niet terug te komen om te checken voor wijzigingen.