Het meten van het bezoekersgedrag is heel simpel in Magento in combinatie met Google Analytics. Bij het aanmaken van je Google analytics account krijg je ook een tracking code. Vaak begint deze tracking code met UA, bijvoorbeeld UA-123456-1. Kopieer de hele code en log vervolgens in in je Magento admin dashboard.  Vervolgens ga je naar Winkels --> Configuratie.

Bij de configuratie scroll je naar Verkopen en klik je Google API aan. Schakel  vervolgens Google Analytics in en vul je tracking code in. Sla je wijzigingen op en leeg de Magento cache.