In sommige gevallen wil je dat de webshop geen automatische mails naar je klanten toe stuurt. Grote kans dat jouw klanten een welkomstmail krijgen met account gegevens wanneer een nieuw account wordt aangemaakt. Gelukkig heeft Magento 2 de optie om mailverkeer uit te zetten. Ideaal voor het importeren van nieuwe klanten of het testen van een ERP koppeling.

Je kunt het mail verkeer uitschakelen door de volgende configuratie op Ja te zetten: Winkels --> Configuratie --> Geavanceerd --> Systeem --> Mailinstellingen --> Schakel e-mail communicatie uit: Ja

Na het opslaan van deze wijziging is het altijd verstandig om eerst een test uit te voeren met je eigen e-mailadres om er zeker van te zijn dat e-mails niet verzonden worden. Niet vergeten nadat je klaar bent om de instelling weer te wijzigen.