In Shopware 6 kun je simpel een productkenmerk toevoegen, dit wordt een eigenschap genoemd.

1. Klik eerst op Catalogi en daarna op Eigenschappen.

2. Klik rechts bovenaan op het blauwe blokje "Toevoegen'' om een nieuw eigenschap aan te maken.

• Als eerste kun je bij basisinformatie de naam, de beschrijving en de positie invullen.

• Als tweede kun je bij het gedeelte Weergave van attribuutselectie en Sortering de volgende opties kiezen:

3. Nadat je de wijzigingen hebt gedaan klik op het blauwe blokje ''Opslaan'', zodat je de individuele attributen kunt toevoegen bij het gedeelte ''Attribuuteigenschappen''.

4. Druk op het blok ''Kwaliteit toevoegen'' (bij het gedeelte Attribuuteigenschappen) om een attribuut toe te voegen.

Daarna krijg je een pop-up met de naam "Nieuw attribuut''.

• Je kunt hier de naam. de positie, de kleur en een standaardafbeelding invullen of selecteren. Bij ''Standaardafbeelding'' kun je een bestand uploaden of op het blauwe blokje drukken om een media te selecteren.
  • Nadat je een optie hebt geselecteerd, klik op het blok ''Toepassen'' om de wijzigingen toe te passen.

• Wij hebben als voorbeeld een nieuw attribuut met de naam ''Rood'' toegevoegd. De rode kleur is geselecteerd en bij positie 1 ingevuld.

4. Tenslotte klik je op het blauwe blokje bovenaan ''Opslaan'' en dat was het!

In het artikel “Hoe voeg ik een product toe in Shopware 6” gaan wij verder met het uitleggen van producten toevoegen in Shopware 6.