Er zijn twee verschillende manieren om cross sell producten toe te voegen aan de productpagina. In deze oplossing gaan we het hebben over hoe je een cross-sell product kunt toevoegen via het maken van dynamische productgroepen.

Tip: als je een aantal specifieke producten wil toevoegen aan de productpagina en niet een hele groep, kijk dan ook naar deze link voor meer informatie: Hoe voeg ik een cross-sell product toe in Shopware 6?

1) Klik op Catalogi en daarna op Dynamische productgroepen.

2) Vervolgens klik je op het blauwe blokje "Productgroep aanmaken".

• Bij informatie kun je de naam en de beschrijving invullen.

• Bij het gedeelte “Voorwaarden’’kun je de regels maken.

Als voorbeeld hebben we een regel gemaakt om alle producten bij een bepaalde categorie laten zien.

• Je kunt ook sub-voorwaarden maken of meerdere voorwaarden maken om meer producten te tonen.
  • Het is ook mogelijk om een andere voorwaarden te kiezen in plaats van "Product" zoals magazijnvoorraad, actief (status), prijs of productnummer.

3) Vervolgens klik je op Catalogi en daarna op Producten.

4) Selecteer het product die je wil aanpassen.

• Vervolgens ga je naar het tabblad "Cross selling".

• Daarna druk je op de knop "Voeg nieuwe cross selling toe''.

5) Hier kun je het volgende doen:

• De titel en de positie invullen.
  • Het type "Dynamische productgroep" selecteren.
  • De cross selling activeren door op de knop 'Actief' te drukken.
  • Bij producttoekenning kun je een productgroep selecteren.
  • Bij maximale aantal producten kun je het aantal producten (van de productgroep) die je wilt laten zien invullen.
  • Bij sortering kun je de producten sorteren op basis van:

• Bij English kun je ook een andere systeemtaal selecteren om de cross selling aan te passen voor de andere talen binnen jouw webshop.
    • Als je een extra cross selling wil toevoegen bij dit product, kun je op de knop "Voeg nieuwe cross selling toe'' drukken.

6) Tenslotte klik je op het blauwe blokje bovenaan ''Opslaan'' en dat was het!