In Magento 2 is een gegroepeerd product een samenvoeging van meerdere losse producten. Een simpel product wordt gebruikt in combinatie met gegroepeerde, bundel- en configureerbare producten.

Tip: wij adviseren je eerst om het artikel "Hoe voeg ik een simpel product in Magento 2?" te lezen. De reden daarvoor is dat je simpele producten nodig hebt die al toegevoegd zijn in je webshop. Als je dit al gedaan hebt, kun je deze tip negeren.

1. Klik op 'Catalogus' en daarna op 'Producten'.

2. Klik rechts bovenaan op het oranje blokje 'Product toevoegen' en vervolgens op 'Configurable Product' om een nieuw gegroepeerd product aan te maken.

3. Als eerste kun je de productnaam, het artikelnummer en de prijs invullen. Bij 'Attributenset' kun je een attribuutset selecteren.

• Na het opslaan van het product kun je het winkelaanzicht (bij het gedeelte 'Scope') kiezen waar je het product zichtbaar wil hebben.

• Daarna activeer je het product door op de knop 'Product inschakelen' te drukken.

• Als tweede kun je de voorraadstatus 'Op voorraad' selecteren, de categorieën die van toepassing zijn voor het product kiezen, de zichtbaarheid 'Catalog, zoeken' selecteren en de hoeveelheid bij 'Aantal' invullen.

• Als derde kun je bij 'Inhoud' de beschrijving en een korte beschrijving van het product invullen.

• Als laatste kun je bij 'Afbeeldingen en video's' afbeeldingen toevoegen via jouw computer door op 'Bladeren om de afbeelding te vinden of sleep de afbeelding hierheen' te klikken.

4.  Selecteer de attributen die van toepassing zijn voor het configureerbaar product en klik daarna op 'Volgende'.

5. Selecteer de kenmerkwaarden van de attributen die je heb geselecteerd en klik daarna op 'Volgende'.

6. Vervolgens kun je kiezen om de afbeeldingen, de prijs, en het aantal van het configureerbaar product aan te passen en klik daarna op 'Volgende'.

• Daarna krijg je een samenvatting van het configureerbaar product (of de configureerbare producten) te zien.

7. Klik op het oranje blokje 'Opslaan' bovenaan en dat was het!